Royal Mandarin
Royal Mandarin
In alle opzichten anders
Gepubliceerd SpecialBite Jaargids 2011, Van toko tot sterrenrestaurant.

Snel, veel en standaard? Schuif al je idee├źn over Chinese restaurants aan de kant, want Royal Mandarin is in alle opzichten anders. Een heer in driedelig pak verwelkomt je en stalt je met een aperitief bij de open haard. Op je gemak kun je daar alvast de menukaart bekijken en de wijnkaart waar topwijnen uit de Bordeaux en de Bourgogne opstaan. Eenmaal aan tafel wordt het servet op je schoot gelegd en de stokjes ontdaan van hun hulsje. Als de eerst amuse arriveert vertelt de ober met een glinstering in zijn ogen dat het straks pas echt gaat beginnen, wat hij bij de tweede amuse nog eens herhaalt. Hij krijgt gelijk. We krijgen vooraf sashimi van tonijn met stukjes appel en truffelolie, daarna het vlees van de exclusieve Siberische Alaskakrab, overgoten met een garnalensaus, gevolgd door flensjes met knapperige pekingeend en tot slot drie malse stukjes ossenhaas, waarvaan een met cointreau aan tafel wordt geflambeerd. De inrichting is klassiek met roze gedekte tafels, Chinese prenten in gelakte schilderijlijsten aan de muur en pastelkleurige beelden op de schouw. De bediening legt je van begin tot eind in de watten.

Chinees Specialiteiten Restaurant Royal Mandarin | Emmastraat 9 - 1211 NE Hilversum - Telefoon: 035 640 08 01 - info@royalmandarin.nl